Историјат

ОК „ФОК“ је званично настао 1964. године фузијом одбојкашке секције Ватрогасаца и одбојкашке секције ДТФВ  ПАРТИЗАН у Футогу.

Клуб носи име ОК  ПАРТИЗАН  до  1973. године и такмичи се у војвођанској лиги .

Од 1973  мења  име  у “МЕТАЛАЦ” и у том периоду се такмичи прво у војвођанској, па у српској лиги.

Први значајнији резултати су забележени 1987. године када је клуб променио име у ОК АРОМА и склопио уговор о  финансирању са фирмом  Арома из Футога.

У том период се окупља екипа од искусних и талентованих одбојкаша са већим могућностима него до тада .. У  екипу долазе бивши репрезентативци Вујасиновић, Нишић, који заједно са већ искусним Родићем, Антанасићем, Малетином, Станковићем, Обућом, Јаковљевићем , Стојаковићем …  предвођени тренером Павловићем подижу квалитет рада и такмичења.

У 1988. години, клуб улази у Другу Савезну лигу. Под тим именом клуб живи до 1993. године. Значајне резултате клуб је остварио и под именом ОК ВЕКА, а 1995. године под истим именом улази у Прву А Савезну лигу где се такмичи две сезоне. У овом до сада најуспешнијем периоду у историји клуба стиже до полуфинала Купа и полуфинала Плеј-офа Југославије, где смо играли са ОК Војводином.

Од тада клуб је поново прошао пут од  супер лиге (тада  прве лиге) па до војођанске и поново до друге лиге , са мушком екипом.

У сезони 2011 / 2012 се такмичи са Мушком екипом у Другој лиги. А  почиње такмичење и са женском екипом у  Војвођанској  лиги.

Управа клуба  на почетку  2013/2014  сезоне  доноси одлуку да настави такмичење само у женској конкуренцији.

У сезони 2014/2015 девојке на челу са тренером Владимиром Меденицом остварују пласма у прву лигу  Србије. Данас се такмичимо у  Првој  лиги Србије за сениорке.

Утакмице се у лиги  играју широм Србије  у зависности од састава  лиге.

Клуб је као што се  види у својој историји прошао све фазе развоја и дао неколико репрезентативаца СФРЈ  у мушкој конкуренцији  и то у више генерација: Вујасиновића, Нишића, Добродолског.

Жеља нам је да и у женској конкуренцији неке девојке стигну до репрезентације Србије. Тренутно је Миљана Глушац члан кадетске репрезентације Србије.

У клубу раде све селекције, од пионирки до сениорки.

Такмичимо се  са другим тимом у супер кадетској лиги  Војводине и са трећим тимом  у другој Војвођанској  лиги.

986total visits,2visits today

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *